top of page
TCI_Designelement-03.png

Missä tämän päivän ja tulevaisuuden koulutettu työvoima haluaa työskennellä ja asua?

Se on kysymys, jota monet kunnat, maakunnat, sijoittajat ja työnantajat pohtivat – nyt kun osaajapula on monilla aloilla suurempi kuin koskaan ennen. 

Talent City Index -raportin tarkoituksena on tutkia ja vertailla, miten kunnat sijoittuvat toisiinsa nähden kilpailussa ammattitaitoisesta työvoimasta. Raporttia käytetään työkaluna ja ohjenuorana kuntien veto- ja pitovoiman parantamisessa.

 

1 700

50

VASTAAJAA

SUURINTA KAUPUNKIA JA KUNTAA

Lataa raportin ilmaisversio täältä!

OM TCI

TALENT CITY INDEX SUOMI

Kysyimme 20-45-vuotiailta koulutetuilta suomalaisilta, missä he haluaisivat asua ja työskennellä tulevaisuudessa. Raportissa eritellään eri ammattikuntien edustajien vastaukset. Näitä ovat: terveydenhuoltoala, sosiaali- ja käyttäytymistieteet, kasvatus- ja opetusala, luonnontieteet, IT, tekniikan alat, liiketoiminta ja talous, sekä laki- ja yhteiskuntatieteet.

 

Talent City Index (TCI) listaa 50 Suomen suurinta kuntaa niiden vetovoimatekijöiden mukaan. Sen lisäksi raportista käy ilmi, mitkä paikat ovat vaarassa menettää asukkaitaan lähitulevaisuudessa, ja mitä kunnat voisivat tehdä parantaakseen tilannettaan.

Talent City Index tarjoaa kunnille, hyvinvointialueille ja yrityksille vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

Mitkä ovat kuntasi tai alueesi pääasialliset vahvuudet ja vetovoimatekijät ammattitaitoista työvoimaa ajatellen? Mitä heikkouksia löytyy, joita tulisi kehittää? Miten viestintää voisi kehittää?

Minkä ammattialojen ja ikäryhmien keskuudessa kuntasi tai alueesi on kaikista houkuttelevin? Entä vähiten houkutteleva? Mitkä muut kunnat tai alueet kilpailevat kanssasi samasta kohderyhmästä?

Kuinka todennäköistä on että alueesi tulee menettämään asukkaita lähitulevaisuudessa? Mitkä tekijät vaikuttavat ihmisten halukkuuteen pysyä heidän tämänhetkisellä asuinpaikallaan?

Mitkä ovat tärkeimmät muuttoa edistävät tekijät? Mitä hidasteita kohderyhmä kohtaa? Miten nämä muuttoa edistävät tekijät eroavat työssäkäyvien ja opiskelijoiden kesken? Entä eri ikäryhmien ja ammattialojen kesken?

Missä eri ammattialojen edustajat haluavat mieluiten asua ja työskennellä? Missä esimerkiksi IT-alan, terveydenhuollon, koulutuksen tai tekniikan parissa työskentelevät haluavat mieluiten asua ja työskennellä?

RAPPORT

Räätälöity raportti:

Ilmaisversion lisäksi raporttia on saatavilla kahdessa maksullisessa versiossa. Ne tarjoavat dataa ja näkökulmia, jotka ovat suoraan käytettävissä uusien strategioiden ja toimenpiteiden kehittämiseksi, alueesi vetovoiman lisäämiseksi sekä investointipäätösten tekemiseksi.

TALENT CITY INDEX

Kaupunki- tai maakuntaraportti

Auttaa ymmärtämään

kaupunkiseudun asemaa ja vetovoimaprofiilia sekä sitä, mitkä vetovoimatekijöistä ovat vahvoja ja mitkä tarvitsevat vielä lisää kehittämistä.

kaupunkiseudun mahdollisuuksia houkutella tulokkaita ja sitä, mitä riskejä nykyisten asukkaiden menettämiseen liittyy.    

mitä eri ammattiryhmät arvostavat muuttoa harkitessaan, sekä kuinka kaupunkiseutu sijoittuu eri ammattiryhmien joukossa.

 

keitä kilpailijasi ovat ja miten parhaiten erottua heistä

Voimme myös räätälöidä raportin alueesi kohderyhmien ja niiden tarpeiden sekä haasteiden mukaan, joista haluat saada lisää näkemyksiä.

HINTA (+ALV)

€ 3 490

Kaupunkiseuturaportti

€ 4 490

Maakuntaraportti, johon sisältyy useampi kunta

Sisältää raportin presentoinnin. Lisämaksusta mahdollisuus yhteiseen workshoppiin tiimisi tai kumppaneidesi kanssa. 

KENELLE RAPORTIT ON TARKOITETTU?

Kunnat, talousalueet, investointien kehittäminen

Erityisesti ne tahot, jotka ovat vastuussa muuttoliikkeestä, alueen brändäyksestä, liike-elämän kehittämisesta, sijoitustoiminnan edistämisestä ja aluekehityksestä

Työnantajat, joilla on vahva sijaintiriippuvuus 

ja/tai yritystoimintaa useissa kohteissa Suomessa, ja jotka haluavat vertailla näiden paikkojen vetovoimaa ja tehdä investointipäätöksiä datan perusteella.

Kiinteistöalan toimijat ja sijoittajat, jotka toimivat useilla eri paikkakunnilla Suomessa ja jotka haluavat vertailla eri paikkojen vetovoimaa ja tehdä investointipäätöksen tietyn paikan suhteen.

CONTACT

YHTEYSTIEDOT

Marcus Lindvall

Account Manager,

Future Place Leadership

logo_white.png

Norrsken House
Birger Jarlsgatan 57 C

113 56 Stockholm

Sweden

Kiitos!

bottom of page